گالری تصاویر
پیوندهای مهم
  • پورتال امام خمینی
  • دفتر مقام معظم رهبری
  • ریاست جمهوری
  • معاونت امور مجلس
  • نقشه جامع علمی کشور
  • Ministry of Science, Research and Technology
  • صندوق احیا و بهره برداری از بناهای تاریخی و فرهنگی کشور
صدور اولین گذرنامه ایرانیان متولد خارج از کشور

صدور اولین گذرنامه ایرانیان متولد خارج ازکشور

یادآوری :

- با استناد به بند2 ماده 976 قانون مدنی جمهوری اسلامی ایران ، افرادی که پدر آنها ایرانی بوده و در خارج از ایران متولد شده اند پس از دریافت شناسنامه ایرانی از سفارت می توانند نسبت به دریافت اولین گذرنامه ایرانی اقدام نمایند.

 

مدارك مورد نیاز:

1- حضور متقاضی در بخش كنسولی سفارت

2- تكمیل و ارائه  فرم ویژه صدور گذرنامه

3- تکمیل و ارایه فرم تغییر محل اقامت و فرم صدور مهر خروج مکرر

در صورتی كه محل اقامت در گذرنامه (همسر یا پدر و مادر) ژاپن باشد نیازی به پرداخت هزینه و تکمیل و ارائه فرم تغییر محل اقامت و صدور مهر خروج مکررنمی باشد.

4- اصل گذرنامه ای كه متقاضی با آن به عنوان همراه از ایران خارج شده (گذرنامه همسر یا پدر و مادر) 

5- اصل ویك نسخه تصویر روشن و خوانا از تمام صفحات شناسنامه (برای افراد بالای 15 سال سن شناسنامه باید عكس دار باشد) در صورت عكس دار نبودن شناسنامه ابتدا به بخش سجلات مراجعه فرمایید. ( اندازه  A4)

6- یك نسخه تصویر روشن و خوانا از دو طرف كارت اقامت معتبر  ( اندازه  A4)

7- یك نسخه تصویر روشن و خوانا از دو طرف كارت ملی ایران (برای افراد با لای 18 سال سن).( اندازه  A4)

   هموطنانی كه تاكنون برای دریافت كارت شناسایی ملی اقدام ننموده اند بایدضمن مراجعه، مدارك خود را جهت صدور كارت ملی به بخش سجلات ارائه و رسید دریافت نمایند.

8- یک قطعه عكس جدید در اندازه 3 در 4 رنگی ، تمام رخ با زمینه روشن، بدون كلاه و عینك (برای خانمها از 6 سال سن بالاتر با حجاب كامل اسلامی)

9- اصل و تصویر كارت پایان خدمت یا معافیت برای آقایان ( اندازه  A4)

10- آقایان دارای 18 سال سن و بالاتر (تا سن 50 سالگی) كه كارت پایان خدمت یا معافیت دریافت نكرده اند (مشمولین که در زمان درخواست حداقل سه سال تمام خارج از کشور بوده باشند) نسبت به تكمیل و ارایه درخواست درج مهرخروج مشمولین (فرم ویژه صدور مجوز خروج مشمولان خارج از کشور)، یك قطعه عكس و پرداخت هزینه استعلام (فقط برای اولین بار) و هزینه صدور مهر خروجی مشمولین بصورت جداگانه اقدام نمایند.

11- اجازه كتبی شوهر برای خانمهای متاهل دارای همسر ایرانی (در صورتیكه خواستار تغییر محل اقامت از ایران به ژاپن باشند. اگر در گذرنامه قبلی خانم محل اقامت ژاپن باشد نیازی به اجازه كتبی شوهر نمی باشد) و اجازه كتبی پدر برای فرزندان زیر 18 سال(فرم تغییر محل اقامت )، اجازه نامه باید در صورت حضور شوهر/ پدر توسط مسئولین بخش گذرنامه سفارت(رایگان) و درصورت ارسال مدارك از طریق پست توسط دفترخانه محل و ممهور به مهر وزارت خارجه گواهی شود.

 

     - پرداخت هزینه خدمات کنسولی صدور گذرنامه برای افراد بالا 18 سال 

     - پرداخت هزینه خدمات کنسولی صدور گذرنامه برای افراد زیر 18 سال 

     - پرداخت هزینه خدمات کنسولی جهت تغییر محل اقامت از ایران به ژاپن برای اولین مرتبه

***

     - پرداخت هزینه خدمات کنسولی جهت اخذ مجوز براي صدورخروجي مشمولين (در بخش مشمولین)

     - پرداخت هزینه خدمات کنسولی جهت صدور خروجي مشمولين و غير تسهيلاتی(در بخش مشمولین)

 

 تهیه فیش پرداختی از خود پرداز موجود در نمایندگی و یا ارائه رسید بانکی 

(شماره حساب سفارت:   Tokyo Mitsubishi UFJ Bank Toranomon Branch Ordinery Accont  1647388)

 

 توضیحات مهم:

 

1- در صورت نقص مدارك و یا امضاء نكردن پرسشنامه ها، همه مدارك بدون اقدام برگشت داده خواهد شد.

2- تصویر مدارك هویتی مانند شناسنامه، كارت ملی و كارت پایان خدمت/ معافیت در صورتی به جای اصل آنها قابل پذیرش خواهد بود كه از طریق وزارت امورخارجه در تهران (ساختمان شماره3، اداره گذرنامه و روادید، بخش مقیمین خارج از كشور) و یا دفاتر نمایندگی وزارت امورخارجه در شیراز، تبریز، مشهد،ارومیه،اصفهان،قم،گیلان ،كرمانشاه ،زاهدان ، بوشهر و اهواز برای این سفارت نمابر(فاكس) گردد.

3- در صورتی که متقاضی دارای دو گذرنامه، کارت هویت و یا شناسنامه خارجی مختلف باشد می بایست ضمن درج هر دو مورد در برگ اظهاریه بقاء به تابعیت ایرانی ، تصویر هر دو مدرک خارجی را ارایه نماید.

4- چنانچه متقاضی گذرنامه خارجی خود را به دلیل پناهندگی کسب نموده باشد باید نسبت به تکمیل و ارایه هر دو برگ «اظهاریه بقاء به تابعیت ایرانی» (فرم ) و « اعلام ندامت از پناهندگی» (فرم) اقدام نماید.

5 - کلیه پرسشنامه ها و درخواستهای مربوط به صدور گذرنامه فرد زیر 18 سال سن باید توسط پدر و یا قیم قانونی وی امضاء شوند.

6 - بانوان ایرانی متقاضی تغییر محل اقامت که با مرد خارجی ازدواج نموده اند نیازی به ارایه اجازه همسر ندارند.

7- چنانچه شوهر بانوی متقاضی تغییر محل اقامت فوت شده باشد ارایه اصل گواهی فوت شوهر و یا شناسنامه حاوی ثبت فوت الزامی است.

8- چنانچه بانوی متقاضی تغییر محل اقامت مطلقه باشد ارایه اصل سند طلاق و یا شناسنامه حاوی ثبت طلاق الزامی است.

بدیهی است تغییر محل اقامت و صدور مجوز خروج فرزندان زیر 18 سال سن منوط به ارایه مجوز رسمی پدر یا حکم صادره از سوی دادگاه ذیصلاح ایران می باشد.

9- با توجه به دستورالمعل های صادر شده از سوی مراجع زیر ذی ربط , از آن جایی که هر گونه دریافت خدمات کنسولی منوط به ارایه کد ملی از سوی متقاضیان است . بنابراین از آن دسته از هم وطنانی که تا کنون اقدام به دریافت کد و کارت ملی ننموده اند, ضروری است هم زمان با درخواست هر گونه خدمات کنسولی ، مدارک مربوط به دریافت کارت ملی را نیز به بخش کنسولی سفارت تحویل دهند. ( خواهشمند است برای آگاهی از مدارک لازم برای دریافت کارت ملی به بخش کارت ملی در بخش کنسولی  سایت مراجعه نمایید.)

10- امضاء و درج تاریخ در فرم ها ضروری است.

11- در صورت درخواست پستی، ارایه پاکت برگشت که آدرس گیرنده در آن درج و تمبر سفارشی بر آن الصاق گردیده باشد ضروری است.

 

 

 

 

 

 

 

اداره کل ارزیابی و نظارت
سامانه تایید اسناد کنسولی
برای تایید کلیه اسناد کنسولی و دانشجویی اعم از وکالتنامه ، گواهی امضا، تایید مدارک دانشجویی و پزشکی امکان پذیر است
سامانه روادید الکترونیکی
امکان دریافت روادید الکترونیک به صورت برخط در این سامانه تعبیه شده است
سامانه امور کنسولی و ایرانیان
در این سامانه کلیه فرم های کنسولی و قوانین مربوطه درج گردیده است
کليه حقوق اين سايت متعلق است به وزارت امور خارجه جمهوري اسلامي ايران